#dietistpodden

AV tyngre

Rött kött & cancer

Veckans avsnitt av Tyngre Dietistpodden har fokus på rött kött och cancer. Hur bör man egentligen tänka när det gäller intag av kött? Detta och mycket annat diskuteras i veckans avsnitt av Tyngredietistpodden!
AV tyngre

Tyngre Dietistpodden: High on Sugar

Diabetes i fokus. I veckans avsnitt av Dietistpodden klargörs skillnader mellan diabetes typ 1 och typ 2, olika behandlingsmetoder och självklart diskuteras matens påverkan på blodsockret samt vilka kostmönster som är lämpliga. Ett ämne där kosten har stor påverkan!
AV tyngre

Tyngre Dietistpodden – Frågestund del 2

Är det farligt att äta linfrön? Finns det gränser för hur mycket sötningsmedel man bör få i sig? Vad finns det för regleringar vad gäller tillsatser i ekologisk mat? Kan man vara allergisk mot ost och samtidigt tåla mjölk? Detta och mycket annat besvaras i denna frågestund.
AV Tyngre

Att lyckas öka i vikt

Veckans avsnitt av Dietistpodden riktar sig mot personer med nedsatt aptit, ökat energibehov och till dig som har svårt att få i sig tillräckligt med energi. Du får bland annat tips om energiberikning av kosten, måltidsordning och livsmedelsval.
AV Tyngre

Dietistpodden: Sommarspecial, och koskit i hagen

Dietisterna ger tips vad du bör tänka på under sommarens alla möjliga restaurangbesök. Hur många kalorier tjänar du om du tar en grilltallrik med ugnsrostade potatis och tzatziki VS en grilltallrik med pommes och bearnaisesås, ja det har tjejerna beräknat. Det och mycket mer.
AV Tyngre

Tarmflora och mat i Dietistpodden

Tarmen med sin mikrobiota utgör ett av kroppens största organ. Det finns tusentals olika arter av tarmbakterier och vi har ännu inte kartlagt alla. Senaste årens forskning tyder på att tarmflorans sammansättning av mikroorganismer och dess funktion har betydelse för hälsan och uppkomsten av sjukdomar.
AV Tyngre

Glassavsnitt i Dietistpodden!

Glass i stora lass! Frysdiskarna svämmar över av nya glassar som marknadsförs som ett nyttigare alternativ med mindre socker och ibland mer protein. Men hur mycket bättre är dessa glassar till skillnad från "vanliga"?
AV Tyngre

Fett och fettkvalitet i Dietistpodden

Det finns olika typer av fett med olika egenskaper och som är mer eller mindre bra för oss, och man brukar därför prata om fettkvaliteten. Hur man ska tänka i valet av exempelvis matfett, hur mycket och vilken typ av fett maten innehåller och hur man kan förbättra fettkvaliteten är några diskussionspunkter som Tyngre Dietistpodden behandlar i veckans avsnitt.
AV Tyngre

Sockerberoende i Dietistpodden

Att många av oss har ett sötsug finns är nog bortom allt tvivel. Men kan man bli sockerberoende och kan det likställas med drogmissbruk eller alkoholism? Detta, och strategier för att bli av med sitt sötsug, diskuterar tjejerna i Dietistpodden i veckans avsnitt.
AV Tyngre

Om socker i Dietistpodden

I veckans avsnitt diskuterar Tyngredietistpodden socker. De går in på allt ifrån olika slags sockerarter, hur socker påverkar hälsan, rekommendationer kring sockerintag och tips på hur man kan minska sitt sockerintag.