Ekologisk odling är sämre för klimatet och kaloribomber på restaurang

Tyngre Rubriker diskuterar och går på djupet i fyra ämnen som varit aktuella under veckan som gått.

Julen närmar sig och i det här avsnittet av Tyngre Rubriker diskuterar vi bland annat två studier från BMJs julnummer som traditionsenligt brukar innehålla lite mer roliga studier. I det här fallet handlar det om kalorier i måltid från snabbmatsrestauranger kontra kalorier i en måltid från en vanlig restaurang och att högtiderna jul, nyår och midsommar verkar öka på antalet hjärtinfarkter här i Sverige.

Utöver det här så får du en liten djupare inblick i studien som påstods ha visat att ekologisk odling är sämre för klimatet och sen diskuteras hockeyförbundets nya satsning Rörelsekurvan där föräldrar kan testa sina barns motorik för att få en liten inblick i hur de ligger till.

Medverkar i panelen denna gång gör William Valkeaoja, Jenny Ågren, Jacob Gudiol,  Jacob Papinniemi & Caroline Mellberg.

Hålltider:‌

  • 00:00:00 Ekologiskt jordbruk i Sverige är sämre för klimatet
  • 00:17:31 Det är väldigt mycket kalorier i maten på restauranger
  • 00:28:24 Fler hjärtinfarkter kring julafton och nyår
  • 00:35:59 Rörelsekurvan för att kartlägga hur motoriskt duktiga ens barn är

Du laddar hem avsnitt 118 här.

RSS-feeden för prenumeration är: http://tyngrerubriker.libsyn.com/rss