Tidskrifter som flippar ur och livsmedel med tillsatt protein

Lite nyare forskning och lyssnarfrågor står på agendan i veckans Tyngre Träningssnack.

Jacob och Wille diskuterar lite allt möjligt i det här avsnittet av Tyngre Träningssnack. Du får bland annat veta varför tidskriften BJSM har flippat ut helt den senaste tiden, hur knäna mår hos tidigare fotbollsproffs, varför du ibland kan lukta ammoniak eller aceton efter din träning och vilka eventuella nackdelar det skulle kunna finnas med tillsatt protein i olika livsmedel.

Tyngre Träningssnacks instagram kan du hitta bilder relaterat till detta (och tidigare) avsnitt.

Här kan du ladda ner avsnittet som mp3: Avsnitt 137.

RSS: http://traningssnack.libsyn.com/rss

Ur innehållet:

00:00:00 En tråkig men ändå värdig inledning
00:05:27 Tidskriften British Journal of Sport Medicine (BJSM) har flippat ur helt
00:08:44 Före detta fotbollsspelare har mer knäproblem än övriga befolkningen
00:23:16 Finns det nackdelar med processat/tillsatt protein
00:29:23 Alkohol i styrketräningsvärlden
00:36:12 Vad hade Wille och Jacob eventuellt vela doktorera inom
00:45:00 Varför kan man ibland börja luka ammoniak?
00:46:08 Varför kan man ibland börja luka aceton?
00:51:35 Varför har så många lättare att tro på en enskild person än forskning?

undefined